Tuinontwerp

Het ontwerpen van een tuin begint altijd bij uw idee. Wat vindt u belangrijk of graag terugzien in uw tuinontwerp? Deze vragen zijn de basis van de eerste gesprekken, die als doel hebben kristalhelder op papier te krijgen hoe de tuin het beste vormgegeven kan worden. We kijken naar praktische punten als plaatsing en lichtval, maar belichten voorts abstractere begrippen als evenwicht, dynamiek en uitstraling. Deze eerste ideeën zetten wij om naar 2D- en/of 3D-tekeningen zodat u precies weet hoe de tuin er uit komt te zien. Een goed ontwerp is immers een ontwerp dat bij uw bebouwing past. Specifieke wensen, woning of kantoor, zichtlijnen, materiaalkeuze en grondeigenschappen zijn belangrijke factoren die wij beslist niet overslaan. Een goed ontwerp is immers een totaalontwerp, waarbij aan alles gedacht is. Op deze manier worden verrassingen achteraf voorkomen.

R&M hoveniers 18-10-2013 ModelIdeeën voor ieder aspect
Een tuinontwerp waarbij aan alles gedacht is. Wij stellen bijvoorbeeld een belichtingsplan op, waarbij de planten de lichtval krijgen die ze nodig hebben. We denken graag met u mee over kunstlicht, dat natuurlijk in dienst staat van hoe u uw tuin wilt gebruiken. Door functionaliteit te combineren met slim ontwerpen leggen we de juiste nadruk op diverse tuinonderdelen. Bovendien denken we aan beregeningsplannen, die de tuin op optimale wijze voorzien van water. Hierbij kunnen wij diverse systemen aanleggen die precies bij uw tuin passen. Ook in dit geval leveren we maatwerk!
Tenslotte schrijven we natuurlijk een beplantingsplan, de concrete invulling van de tuin. Hierbij houden we rekening met bijvoorbeeld de seizoenen, bloeimomenten en onderhoudsbehoeftes.

Wilt u meer informatie?
Uiteindelijk komen we op een plan dat precies bij uw ideeën past. Omdat iedere opdracht anders is, nodigen we u van harte uit om contact op te nemen. Op deze manier kunnen wij in een eerste gesprek al direct voeling krijgen met uw wensen en precies vertellen wat we kunnen bieden.